lørdag 23. juli 2011

De farligste menneskene er de vi ikke ser, og de nest farligste er de som tror de ser.....

I ly av det siste 2 dager surrealisme som har rammet MOR NORGE er det mange som sitter igjen med spørsmål om hvordan dette kan skje, hvorfor så ingen  signalene, hvorfor klarte ikke etteretningen å plukke opp trusselen??

I en verden med sosiale medier har muligheten til selveksponering og legal ekstremisme blitt mulig ved at man åpner sin egen blogg og lar  sine meninger flyte fritt enten de er for eller mot, enten de er trusler eller håp, i "gamle dager" når jeg var ett par år yngre og ikke hadde tilgang til pc og internett. så var nyskjerrigheten likeså stor om noe hadde skjedd.. hadde noen kollidert, gikk det fra munn til munn og tlf til hele historien hadde endret karakter, offer, gjerningsmann og sted , fordi mennesket er skapte mytomaner og elsker å vite noe som de kan fortelle videre uten å "sladre", kun viderebringe informasjon....

Etter at de nye sosiale mediene kom har vi  blitt offer  for noe som minner om den "brente jords taktikk, noe vi så i nord norge under andre verdenskrig, og i mostardalen mot sarajevo og videre gjennom bosnia under krigen på balkan.. ALLE er på internett, og ALLE mener noe om noe, vi har blitt våre egne moderatorer og  trenger ikke å forholde oss til vær varsomplakaten som den offentlige presse må forholde seg til

Vi har blitt teppebombet og tåkelagt av informasjon i så store menger at vi ikke lenger klarer å svelge unna alt sammen, derfor blir mange av oss usynlige og kan få kringkaste våre meninger enten de er rasistiske, ekstremistiske eller oppriktige, uten at noen lenger bryr seg og  overvåkningen ikke lenger har muligheten til å fange dem opp og ei heller mulighet til å kunne gå inn og avverge situasjoner som i går der en tilsynelatende ung frisk mann, har pådratt seg en enorm påvirkning fra høyreekstremistisk side og opphøyet seg til gud og vår nye frelser på lik linje med adolf hitler før andre verdenskrig.. der han først angriper maktsenteret i Norge og deretter som det grusomme uhyret denne tilsynelatende sunne mannen gir seg ut for å være, går ivei og direkte avliver 85 av våre barn uten annen grunn enn at han ikke liker politikken som råder landet..

alt gjort for å skape fremmedfrykt og med klar kunnskap om at en ekstremistiske gruppe ville ta på seg skylden for denne grusomme handlingen og ta fra oss tryggheten hele landet er tuftet på

Dette er det vi ikke så, fordi vi er så mange der ute med så mange meninger som vi ikke klarer å fange opp, det er nok med en person  aksepterer og responerer på det syke menneskets argument for å trigge ham  eller henne til grusomme handlinger som vi så igår.og dermed la ham bikke over.

Handlingen har vært planlagt over tid på linje med  skoledramaene i usa der smitteeffekten har vært stor , nettopp fordi gjerningsmennene har blitt gitt enorm oppmerksomhet og sådd nye frø i nye byer hos nye mennesker som higer etter denne misforståtte annerkjennelsen det er å drepe ett annet menneske i troen på at man jobber for en sak, enten det er politisk , religion eller pur ondskap .

VÅR Gjerningsmann  har bevisst endret  formål for firmaet sitt Geofarm som opprinnelig skulle jobbe med kjøp og salg av eiendommer i oslo, og endret det til ett firma som skulle jobbe med dyrking av røtter og andre rotvekster, firmaets  driftsformål ble endret i brønnøysund  i april dette år, men navnet GEOFARM  som det opprinnelige firmanavnet på ett eiendomsfirma harmonerer ikke, ergo kan spiren til denne planen være sådd allerede for 3 år siden i Oslo da han etablerte firmaet sitt der. Om det er så at han har planlagt dette så klart og tydelig og planlagt dette over så lang tid vil dette ha vært altoppslukende for den syke personen og sett ham istand til å tenke som en kriminell, mtp å erverve seg falsk politiuniform,  passe inn tidskjemaet slik at han visste at vår tidligere Landsmoder Gro harlem Brundtland med sitt følge av livakter og politi hadde forlatt åstedet når han ankom denne fredelige gjengen på utøya.

Ergo har kanskje bomben mot regjeringen vært en avledningsmanøver for hans egentlige mål som nettopp var utøya,( Denne typen avledningsmanøver så vi sist under Nokasranet der gjerningmennene satte fyr på en lastebil i utkjøringen til politiet) for om mulig å så forvirring og kjøpe seg tid til å kunne nå å gjennomføre den opprinnelige planen. som i all sin grusomhet  var å slakte uskyldige barn.

At han la ned våpnene når politiet kom viser kaldblodigheten hans og ønsket hans om å bli en martyr for en sak det er umulig å vinnne mot oss her i sammensveisede norge . I Norge opererer vi med en maxstraff på 21  år for overlagt drap. Jeg er redd denne personen ikke kommer til å overleve 21  år i norsk fengsel . Det han har gjort er så grusomt at den kan ikke straffes nok..

Hvorfor han valgte å gjøre handlingen nettopp i går kan være for å vise usunn respekt for de amerikanske styrkene som tok livet av saddam husseins  sønner på samme dato i 2003, eller dødsdagen til gjerningsmannen som sto bak  bombeattentatene i den engelske subwayen i  7 og 21 juli  2006.. dette vil tiden vise om han har hatt som ønske å være en copycat, eller det er tilfeldighetene som gjorde at han handlet på nettopp denne datoen

DETTE VAR DET VI IKKE SÅ, og ingen i pst, politiet, overvåkningen eller andre organer kan bebreides for å ikke ha sett denne truselen komme. Trusselnivået i Norge har vært lavt de siste 2 årene og vår frykt  for angrep har vært rettet mot  de ekstremistiske miljøet i  den arabiske verden.kanskje er det naiivistisk å tro at norge ikke skal stå på to-do listen til al- quaida , sålenge både stockholm, england, madrid og andre europeiske land har opplevd aksjoner mot rikets sikkerhet..

DET VI DERIMOT TRODDE VI SÅ, gav oss konsekvensen av at nasjonalismen tok skremmende veier. Denne syke gjerningsmannen klarte nesten å gjennomføre "oppdraget" "gjennomføre ett terroranslag mot norske myndigheter og politiske partier med vissheten om at en eller annen ytterliggënde gruppe ville ta på seg skylden for ugjerningen og dermed  sette fyr på konspirasjonsteoriene mot naboene våre, vennene våre,våre nye landsmenn, og ta fra oss tryggheten. ved å skremme oss til en evig frykt for et neste angrep , Heldigvis så slapp vi episoder der  vi opplevde selvtekt pga frykt og ønsket om hevn or rettferdighet ...

Min oppmoding er å Tie dette uhyret ihjel og ta tilbake landet vårt, tryggheten vår, vennskapet vårt og kjærligheten til oss alle, la oss slå ring rundt de etterlatte og vise dem at vi bryr oss alle som en, Jeg takker min  skaper for at jeg hadde rett i mine antagelser i mitt forrige notat der jeg håpet at dette måtte være galmannsverk og at jeg håpet på at det måtte være en etnisk norsk nordmann som stod bak ugjerningen. på den måten har Norge fortsatt jomfrudommen inntakt ,

Vårt forsvar vil nok fortsatt å delta i de fredsbevarende styrker ute i verden, og gjøre sitt for å sørge for at vi i allefall prøver å opprettholde fred med bruk av de nødvendige midler.. Mange er veldig opptatt av at vi skal si at Norge er i krig. Hele verden er en krigssone, men en krig har mange faser og den fasen hvor norge er i nå, er på tross av massive tap av norske soldater der også , helter som ofrer seg for å bevare nettopp freden, på lik linje med våre veteraner som sitter her hjemme i Norge ser på tv at de nevner at dette er den verste episoden som har hendt med de norske folk siden andre verdenskrig..

De glemmer å se og nevne alle nordmennene som befant seg i srebrenica i 1995 og ble stående som vitner til at over 8000 personer ble slaktet ned foran øynene på dem. mine tanker går til alle våre veteraner som har måttet gjennoppleve den mentale påkjenningen det er å på nytt se en så grusom handling skje foran øynene på dem.

Sist og ikke minst så må jeg få berømme vår statsminister for sin balanserte og oppriktige deltagelse i denne sorgen og ikke minst at han har stått som en klippe som den lederen ett land trenger, Hans majestet Kong Harald Viste sin sorg på direkte tv og viste enda engang hvorfor vi har ett monarki, fordi de bryr seg, Alt for Norge er mottoet og de har de atter en gang vist.

Politiet og Pst handlet kjapt, så sammenhengen og handlet deretter. det gikk kun 1 time fra meldingen om skytingen på Utøya startet til våre Deltastyrker hadde avvæpnet gjerningsmannen og arrestert ham.. Som De alle har sagt hver sin gang," dette har vi øvd på  gjentatte ganger, og vi handler i henhold til kunnskap og erfaring" 


 La oss alle sammen tie denne mannen ihjel, finne igjen tryggheten og vite at vi fortsatt er det samme trygge landet som vi var den 21 juli .Som min gode og kloke venn Vidar  H Andersen sa : terror har ingen hudfarge ,

2 kommentarer:

  1. Veldig reflektert,og godt skrevet.er glad du setter fokus på å ikke gjøre det tragiske til dagen vi minnes med hat,men til dagen da vi samlet sa nei til å la oss lede av terror og frykt. At du nevner srebrenica er jeg den første som vil erkjenne traumene fra,men at det er styrke i dialog og samhold på tvers av etnisitet og grenser-ja det er heldigvis en god erfaring.Igjen,Takk. Mvh Tommy Amundsen. Veteran

    SvarSlett
  2. Håvard Steinmo1. juni 2012 kl. 01:12

    Bombingen av King David Hotell skjedde på samme dato i 1946.
    http://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing.

    SvarSlett