lørdag 25. juni 2011

Ett annet spørsmål jeg også har fått er: Hva er det som skiller høgre og venstre hjernehalvdel fra hverandre??

Midt mellom Hjernehalvdelene ligger en muskel som heter Corpus Callosum, i midten ligger denne muskelen som  minner litt om ett tau om vi ser det midt mellom høgre og venstre hjernehalvdel, Denne bunten består av ca 500 millionar nervetråder som samordner begge hjernehalvdelenes aktiviteter, unntatt hender og føtter.
I 1982 ble det publisert en artikkel hvor det ble hevdet at kvinners hjernebark var tykkere enn menns hjernebark. Akkurat denne teorien har festet seg litt i menneskers underbevissthet,  og den påståtte anatomiske forskjellen har blitt som forklaring på alt fra simultanspørsmål til inuisjon. Ny kunnskap viser at dette ikke stemmer, men at derimot gjennom moderne og ny foto/røntgenteknikk som skal underbygge nettopp påstanden fra 1982, tvert imot viser en annen interessant oppdagelse, nemmelig at musikere har tykkere hjernebark enn de som ikke spiller noen instrument, det samme har også de som er venstrehendte eller dobbelhendte satt opp imot høyrehendte,
 I den siste studien jeg har fått tilgang på viser det seg at teorien til forskernes påstand  om at mennesker med tykkere hjernebark også viser seg å ha en høyere intelligens uansett kjønn..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar