lørdag 25. juni 2011

LÆR DEG Å TEMME GRENSELØST ARBEID

tter å ha jobbet nesten sammenhengende i 20 år uten regulær ferie som vanlige mennesker har jeg opplevd å møte veggen, første gangen i 1995, og igjen i nær fortid  etter å ha blitt sviktet og lurt av mennesker jeg stolte på var mine fortrolige venner og kjærester; samtidig som jeg har måttet stå på scenen og levere underholdningen  min for å ha inntekter til den daglige livvstilen.
Heldigvis så lærer man  på veien og bruker kunnskapen fra første gang man gikk ned med flagget på halv stang så bruker man også masse tid på å tolke signaler kroppen og omgivelsene gir og lar overlevelsestrangen ta over styringen og lager systemer for å lære av sine feil og komme tilbake på sporet igjen..

Du jobber stadig mer  og mer på kvelder og netter, det er bare da du får noe gjort, søvnkvaliteten er nesten like dårlig som din produktivitet i løpet av arbeidsdagen. På jobben skifter du mellom jobbrelaterte oppgaver og private gjøremål. Jobbpc,n tar du med deg hjem, du er nå klar for en ny sen kveld/natt med jobb.  Kjenner du deg igjen??

Innen det nye forskningsfeltet Boundary theory-  Grenseteori- blir det uttalt at det som avgjør om menneskets grenser mellom fritid og jobb ikke fungerer eller ikke, handler om muligheten til å være fleksibel. Tidligere har psykologene mest fokusert på de negative konsekvensene av å blande jobb  og privatliv, men mennesker blir ikke stresset av å få høge krav stilt til seg. Det er først når du opplever at du ikke klarer å møte kravene og forventningene at stresset oppstår.

Noen blander sammen jobben og prlvatlivet så sterkt at det ender i en destruktiv katastrofe, Dette gjelder i de relasjoner der partnerne har samme mål og gjerne jobber sammen mot ett felles mål, noe som kan fungere om man er rettferdige og viser gjensidig tillit, ærlighet og respekt for de felles målene som er satt. Ofte ender dette i en katastrofe da den ene parten ikke ser den andres arbeid som like verdifullt som sitt eget, og ofte utvikler den ene parten narrsisistiske tendenser i enden av ett slikt samarbeid som stort sett ender med avsluttning både på forhold og jobbsamarbeid.

Den andre siden av skalaen er den partneren din som fortsetter å stille urealistiske og selvegoistiske krav til deg på tross av at hun vet at du MÅ levere på jobben. Denne personen har en kjent personlighet som oftes bunner ut i sjalusi til jobben og mindreverdighetskompleks i forhold til sin egen person og egenverd da man føler seg liten og unyttig på tross av at partneren prøver å inkludere den andre i jobben sin.på tross av dette opplever du å bli oppringt opptil 20 ganger daglig av partneren som sitter hjemme og ikke er interessert i hva du gjør på.  ( på tross av manglende interesse så er likevel kontrollbehovet til stede  også hos denne personligheten) Som oftes så ender også dette i ett brudd mellom partene. der den ikkearbeidende parten etter bruddet plutselig har gjenfunnet sitt ego og ved å gjennomgå ett brudd kan rettferdiggjøre sitt "offer" der vedkommende føler at hun har ofret alt for at den andre skal lykkes, og at det nå er på tide å innkassere "gevinsten"  ved å oute partneren, kreve urettferdig rettferdighet og gå videre alene i en nyfunnet rus av frihet .

Jeg mener at om du opplever at du kan fikse jobbrelaterte saker på fritiden og omvendt, så gjør det , begge dimensjonene skal berike hverandre. kanskje er det på tide å temme grenseløsheten eller tvertimot å åpne opp mellom dimensjonene ?

1. Hvordan vil du at livet ditt skal se ut??

Det finnes ikke noe rett eller galt, grensenes oppgave er å forenkle din hverdag og maksimere din kontroll over oppgavene som dukker opp og må løses. Kan du møte kravene hjemmefra når du er på jobb? trenger du kontortid for å få noe gjort , eller går det like bra å arbeide i helgene ?


Velg ut dager der du skriver ned dine aktiviteter time for time, vær ærlig med deg selv. Stjeler facebook mye av tiden din, får dine barn sjelden din fulle og hele oppmerksomhet uten forstyrrende elementer?

3.

Om du har fysisk og psykisk mulighet til å møte krav fra hjemmet i løpet av arbeidsdagen så kan du bruke  det som grenseteorien kaller gjennomtrengelige grenser, om du derimot lider under av å aldri føle at du har fri eller er nok fokusert på jobben, trenger du kanskje å trekke tydeligere grenser for å slippe å bli stresset hjemme og heller gjøre en effektiv jobb når du er helt på plass.

4.

Etter å ha tenkt gjennom det jeg skriver ovenfor så sett deg og tenk på hva DU trenger!!! Trenger du hardere grenser, så les guiden A nedenfor, om du føler at du kan integrere arbeid og fritid så les guide B

a) Du trenger fastere grenser, det handler om å uttøve det som kbt-psykologer kaller stimuluskontroll, det vil si å lære seg å se tilknyttningen til en spesiell plass med en spesiell aktivitet, feks, skrivebordet med jobb, sengen med kos, eller søvn. Du bør stenge ute forstyrrende momenter slik at du enklere skal kunne konsentrere deg om den oppgaven som for øyeblikket skal utføres. sett på svareren på mobilsn slik at dine barn kan legge igjen en beskjed. fortell dem at du sjekker hver time og ringer om det er noe viktig, sett ned forbud på facebook for deg selv i arbeidstiden. skru av twitter, msn  og lyden på emailen. lag deg en regel der du ikke åpner jobbmail hjemmefra. si til kompiser og partneren din at du ikke kan ta private samtaler i arbeidstiden, fortell hvorfor du har besluttet dette. Gi deg selv små rom der du kan ha dyp konsentrasjon. stilll alarmen på 15 minutter og gi din fulle konsentrasjon på å løse oppgaven du har foran deg

b) Du vil ha variable grenser, du liker å arbeide hjemmefra og har egentlig aldri synest at grensen mellom jobb og arbeid har vært særlig viktig.Du jobber kanskje med din største hobby ?? Snakk med jobben og spør hvor imøtekommende de er: får du ha flexitid, er det ok å være på facebook i arbeidstiden?? om de ikke er det, forklar sjefen hvor mye de tjener i produktivitet om du får styre ditt eget arbeidsskjema og jobbtid. Hør på andres behov, det at du kan få styre din egen arbeidsdag selv betyr ikke t din kollega har samme mulighet. Pass på å aldri sjekke jobbmail når du ikke har tid eller informasjon nok til å kunne svare på en skikkelig måte. ha kontrollen på hvordan andre påvirkes av dine gjennomtrengelige grenser, kanskje kjenner ikke du selv at du har fri, men din partner og dine barn vil kanskje verdsette at arbeidsdagen ikke alltid er igang..  

Samme hva du gjør så er det ditt valg !!  og som jeg gjentatte ganger i mitt liv har skrevet og sagt , så har alle valg man gjør i livet en konsekvens, enten for deg eller andre, selv det å ikke velge er ett valg, da du velger å ikke velge og det resulterer igjen i en konsekvens..  
Det er kanskje på tide at man står opp prioriterer litt, tar ansvar for sitt eget liv fortsette å gi av seg selv til de rundt deg som betyr noe, men også begynne å kreve tilbake  respekt og rettferdighet fra de som ikke har gitt det. De har gjort sine valg og de har også en konsekvens... alle fortjener rettferdighet og respekt enten man heter kong salomo eller jørgen hattemaker.. i min verden er alle like mye verd...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar