lørdag 25. juni 2011

Hvilke fobier er vanligst, og kan du behandle dem??

Vi deler vanligvis opp fobier inn i 3 grupper: spesifike fobier, sosiale fobier og agorafobi. Den aller vanligste gruppen av fobier er dei sosiale fobiene som innebærer at man er redd for å vekke oppmerksonhet og på den måten ” drite seg ut” og bli satt i bås av andre mennesker.
Om du i din egen bevisst/underbevissthet føler at du har tabbet deg ut, så vil det oftes handle om ukontrolerte reaksjoner som at du begynner å skjelve, rødme eller sviktende stemme eller si noe feil i en forsamling eller en fest eller kanskje en middag sammen med andre mennesker. Vi antar at kanskje så mange som 15 % av befolkningen lider av en eller form for sosial fobi i dag.
Den nest vanlige gruppen er spesifikk fobi, som innebærer at du er redd for noe, for eksempel, sprøyter , blod, høydeskrekk flyskrekk, ederkopper, mørkeredd, ormer, klaustrofobi og mange andre typer spesifikke redsler. Ca 11 % lider av denne typen spesifikk redsle. Agorafobi er den mest uvanlige, ca 3 – 4 % lider av agorafobi som innebærer at de er redde for at de ikke skal få hjelp tilstrekkelig raskt eller at de ikke skal kunne komme seg bort fra plasssen de er på nå anfallet evt. Begynner. De fleste av desse fobiene kan behandles med hypnose, men mange av desse diagnosene har sitt utspring i den første gruppen og man går etter hvert dypere inn i de forskjellige gradene av sosiale fobier, og ender opp med å få angst for å få angst.. behandlingen av de flsete problemene vil du kunne få hos en psykolog gjennom samtaleterapi og hjelp til å forstå din situasjon, en del av de andre temaene kan du også få hjelp med via hypnose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar