lørdag 25. juni 2011

Mere synsing om ex,ers oppførsel og måter å komme videre på !!! researche til boken min !!!

om jeg har skrevet tidligere så jobber jeg med en bok om hvordan komme seg gjennnom brudd i samlivet og ikke minst hvordan komme seg videre i livet, jeg har fått masse mailer og ikke minst reaksjoner på det jeg har skrevet  og også  handlinger som jeg ser på som signaturer på at det jeg har skrevet er riktig, jeg ønsker fortsatt å få tilbakemeldinger på mine utspill for at denne boken  skal bli bredest mulig og ikke minst ha mange nok vinkler til at vi skal kunne kjenne igjen de generelle handlingsmønstrene og at boken kan bli generell nok for den gemene hop, jeg må poengtere at det jeg skriver ikke er selvbiografisk, selv om jeg såklart gjennom mange års samboerskap har plukket opp noen situasjoner og tanker her og der..

En skilsmisse eller et brudd i langtvarigt forhold er aldri ukomplisert eller smertefritt.
en reaksjon vil du få samme hva og hvordan det blir taklet

Bortsett fra et dødsfall i den nærmeste familie er et brudd i et langvarig forhold det mest smertefulle, ett menneske kan komme ut for.

Men det finnes måter, hvordan man kan gripe prosessen an, som kan gjøre det lettere å takle for begge parter - for både dumper og dumpee.

.
Brudd uten bitterhet

1. Ta ansvar for bruddet

Du elsker ikke din partner mer. Eller i hvert fall ikke nok til å fortsette i forholdet. Og hvis du vet, at du vil ut, skal du ikke provosere din partner til å avbryte forholdet ved å oppføre deg unnvikende og eller urimelig for at du selv skal slippe å ta den tunge avgjørelsen og den endelige handlingen.

Du skal ta initiativet og ansvaret.. For din partner vil begynne at tvile på seg selv. Han eller hun vil tro, at det er han eller hun selv, som er problemet. Den form for usikkerhet kan sette seg så dypt, at vedkommende har vanskeligere for at komme over bruddet og ikke minst å stole på en ny partner.

2. Ansikt til ansikt

Mennesket er skapt til å kommunisere ansikt til ansikt - det har et par år med internett og mobiler ikke endret ennå.
Vi leser en masse nonverbale signaler, når vi snakker med noen -, mimmik, intonation, gestikulering etc.
i tillegg er kommunikationen toveis - og man kan berøre hverandre og trøste.
Men ja, det kan være pinefullt å gjøre det ansikt til ansikt.
Alt annet enn  et face to face break up sier: Du betyr ingenting. Hvis den forlatte ikke får forklart bruddet ordentligt, kan det etterlate større psykiske men enn nødvendigt.
Man vil nemmelig bruke unødvendig mye tid på å gruble over, hvorfor det gikk galt - og man vil tro, at det det er din egen skyld. Og det kan resultere i en depresjon. Man kan få problemer med å stole på andre og nye partnere. Og når man ikke stoler på andre, investerer man mindre i dem

Så ditt manglende mot til å fortelle det ansikt til ansikt kommer også til at plage og lage vanskeligheter for din partners neste kjæreste.
i tillegg  kan du risikere at få dårlig samvittighet senere, når du har tatt bruddet på feil måte. Skam kan holdes i live lenge.

3. Verdighet Ettersom ett brudd kan være en eksplosiv situasjon, er det en god ide å på forhånd beslutte å legge lokk på spydigheter, som kan fly ut av munnen på deg i en slik opphetet samtale. Å bevare sin partners verdighet kan hjelpe deg med å beholde din egen.

4. Vær ærlig

Selvfølgelig er det ok å si, ’jeg elsker deg ikke lenger!’ Men ærlighet er ikke det samme som, at alle informasjoner skal deles.
Hvis du synes, din partner er dårlig i sengen, er det en god ide å holde det for deg selv. Der er ingen grunn til å sparke på noen, som ligger nede.
Det kan være utrolig Vanskelig å komme tilbake etter slik en tirade. Vedkommende blør allerede , så hvorfor gni salt i såret.
Bruk Heller:   Du er ikke, hva jeg leter etter.

5 Unngå klisjeer 

Det er ikke deg, det er meg, er kanskje sant nok, men som andre klisjeer høres den patetisk ut - klisjeer viser ingen respekt. Du skylder din partner en ærlig forklaring på, hvorfor det ikke går. Dog - hvis der er vold i forholdet , synest jeg du kan stikke uten for mange lange forklaringer.

6. Unngå for mange detaljer

Selv om du skal være ærlig og undgå klisjeer, skal du heller ikke fortelle helt presist, hvor og hvordan det begyndte å gå nedoverbakke, dette vil dere likevel aldri bli enige om. Det vil ende i en diskusjon, som i verste fall kan føre til, at din partner vinner og får deg til at bli i ett dårligt forhold, som du ellers helst vil forlate.

7. Skjær igjennom

Riv plastret av. Ikke mas med å foreslå møter. Ikke kom med flokselen om  at , VI kan være venner og snakke om det.. Å kunne si  ’vi kan fortsatt være venner’ er muligvis en god måte for dumperen å bearbeide sin skyldfølelse. Men det er sjeldent godt for den forlatte.
Den slags misforstående forsøk på at lindre partnerens smerte kan få vedkommende til at håpe på en mulighet  til begynne igen. Noe som kan resultere i, at dere ikke kan komme dere videre.

8. SETT PRIS PÅ GODE MINNER  

Det er viktig, at man får fortalt, at dere også har hatt gode opplevelser og tider sammen, på samme måte som man må erkjenne at man er lei seg fordi det ikke lykkes å finne lykken sammen  Det får din partner til at tro på sin egen verdi og på egen oppfattelse av deres felles fortid, som på den måten ikke blir revet opp med røttene og kastet på bosset  Personen kan nemmelig lett komme til å tvile på, om det dere hadde sammen bare var  bygget på en løgn.

FEM råd til den forladte:

1.Hold avstand

Det er en skrøpelig og vanskelig prosess å bli hel igjen etter ett brudd . Og det tar lang tid. Små ting kan få korthuset til at falle sammen og bringe folk tilbake til det smertefulle utgangspunktet.
Det kan bli rot i sorgprosessen, hvis du tar kontakt med den, som forlot deg. Ikke tenk eller snakk om tanken på å forsøke å prøve på nytt. Kast gamle brev, slett meldinger og tekstmeldinger. la vær å ringe. Og ikke prøv å lek  venner. Det samme skal selvfølgelig også gjelde den, som forlater.

2. Demoniser ikke din eks

Det tjener ingen, at du gjør din eks verre, enn han/hun var. Det vil bare få vedkommende til å få mer plass i dine tanker og  dermed utsette helingsprosessen.

3. Gå inn i smerten

Bortsett fra dødsfall i den nære familie er avslutningen på et langvarigt forhold noe av det mest smertefulle, et menneske kommer ut for. Det er helt normalt - og helt nødvendigt - å bruke tid på å sørge. Hvis vi elsker, blir vi også såret. Og jo raskere du står ansikt til ansikt med din smerte, jo raskere vil den forsvinne.

4.Bøtten

Unngå å falle i bøtten, hvor du tror, du har mistet den eneste ekte kjærligheten, din eneste soulmate.
Du kan tro og føle, at din eks var ham eller henne, du var skjebnebestemt for. Der er en hel mytologi omkring den eneste ene. Men det er ikke noe magisk ved din eks.
For i virkeligheten er det massevis av mennesker, man er potensielt kompatible med. Det kan være vanskelig at forstå etter bruddet, men sannsynligvis vil du finne en ny som setter pris på deg og utfyller manglene ved din eks, og heller fylle dine behov.

5. IKKE LA DEG PROVOSERE

Selv om din eks føler seg urettferdig behandlet og er bitter over din oppførsel og kanskje viser det i private fora eller igjennom å snakke om det , så må du ikke la deg provosere til å gjøre hevnaksjoner mot eksen din, det er det samme som å signere på hans påstander om at det faktisk er riktig det han eller hun sier om deg, ingenting gleder en eks som ikke har  oppnådd rettferdighet en bekreftelse på at han  eller hun har riktig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar